La solució als excessos nadalencs

Superverd -

Per a moltes persones, el Nadal és una festivitat molt especial. Ens encanta ajuntar-nos amb els nostres amics i familiars al voltant d’una taula i menjar… Menjar! Com si cada dia fos 31 de desembre i no simplement acabes l’any, sinó la vida. Però, res més lluny de la realitat. Darrere de Nadal i el Cap d’any, arriba gener i les seves costes. La primera costa és l’econòmica i la segona, la que hem de pujar per anar al gimnàs per tots els excessos comesos durant aquestes dates tan assenyalades. 

A Nadal no s’escatima en res. Ni per regalar ni per organitzar els menús. No obstant això, la majoria de vegades aquests dinars acostumen a ser excessivament calòrics i molt copiosos. Això fa que les nostres digestions siguin, com a mínim, complicades. A més d’això, no és que mengem molt, és que no deixem de menjar. La safata de polvorons i torrons que hi ha a totes les cases és una bona metàfora d’això; estem contínuament picant. Per això, a continuació, us recordem algunes de les fruites i verdures que poden contribuir a depurar el nostre organisme: 

Carxofes, espàrrecs i peres

Els aliments que estimulen el fetge, els ronyons i els intestins són aquells vegetals amb un lleuger sabor amarg, com les carxofes, l’api o l’espàrrec. També, les fruites com la poma o la pera activen l’acció depurativa del ronyó; per aquesta raó resulten tan beneficioses. 

La fibra: gran amiga de les inflors

Darrere els menjars molt copiosos, el ventre acostuma a estar més inflat de l’habitual, i els aliments rics en fibra són el que t’ajudarà a evacuar i alleujar el ventre inflat. Si a la compota de poma li afegim un doll de llimona, canyella i fruits secs, la ingesta de fibra es veurà multiplicada. A més d’aquests aliments, les figues, la pastanaga, el bròcoli o el tomàquet també donaran l’aportació de fibra necessària per reduir les inflors i ajudar-nos amb la digestió. 

Posa atenció als teus esmorzars 

Començar el dia amb energia és prestar atenció a la nostra primera ingesta. Per a això, hem d’oblidar-nos completament de la brioixeria industrial o begudes extremadament calòriques. Incloure al nostre esmorzar fruita, fibra i proteïna és fonamental. Podem aconseguir-ho mitjançant cereals integrals, begudes vegetals i incorporant alguna peça de fruita.  

Boldo i card marià

El boldo i el card marià són plantes molt beneficioses per ajudar-te a facilitar la digestió. El boldo contribueix al fet que la funció hepàtica sigui normal, cuidant el fetge fent front als excessos nadalencs. De fet, és ideal per a aquelles persones amb problemes de gasos o ventre inflat. Aquesta planta es pot prendre com a infusió o amb càpsules. 

El card marià, per la seva part, és conegut com a la planta del fetge. El seu fruit compta amb diferents principis actius com la silibina, la silicristina i la silidianina, que s’han reconegut com a hepatoprotector. Tant és així que l’Organització Mundial de la Salut recomana el seu ús per prevenir i tractar el mal hepàtic provocat per tòxics, com l’alcohol, medicaments o diferents toxines. 

Durant les festes de Nadal és complicat resistir-se a les exquisideses; no obstant això, resulta necessari per a la nostra salut prendre consciència, no només del que ens alimenta i és apetitós al gust, sinó també del que ens nodreix. Per començar l’any amb una salut de ferro, passa per Superverd i descobreix els nostres productes més frescos i de temporada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.