makis_pinya
El sushi s’ha colat a la dieta de qualsevol país. Avui dia, resulta estrany conèixer a algú que no l’hagi provat i, fins i tot, que no l’hagi intentat fer a casa. Encara que l’origen sembla ser el Japó, la història del sushi es remunta al segle II d.C. a la Xina. Als seus inicis, només es tractava d’un mètode de conservació, en el qual, es coïen l'arròs i el peix deixant-los fermentar. Encara així, el sushi ha evolucionat molt i és conegut com un art gastronòmic. Ara s'inclouen fins i tot fruites, com la pinya. Aquesta es tracta d'una fruita coneguda pel seu contingut de bromelina, perfecta per metabolitzar els aliments. També és diürètica i antisèptica i pot trobar-se gairebé tot l'any, gràcies al fet que el cultiu només ha de complir amb què el sòl estigui mullat. Us portem una recepta per sorprendre a tots i demostrar que l’umami (el gust del sabor) també es pot trobar en una fruita tan occidental com la pinya!
Temps De Preparació 2 hores 30 minuts
Temps de cocció 20 minuts
Temps Total 2 hores 50 minuts
Plat Plat principal
Racions 4 persones

Ingredients
  

  • 500 g arròs per a sushi
  • 2 culleradetes sal
  • 4-5 cullerades vinagre d’arròs
  • aigua
  • 1 cogombre
  • mitja pinya
  • 1 alga nori
  • wasabi
  • 2 cullerades sucre
  • tonyina fresca prèviament congelada

Instruccions
 

Preparem l’arròs

  • Comencem netejant l’arròs. Necessitem un bol ple d’aigua i l'arròs pel sushi. Movem els grans amb cura de no trencar-los. Quan l’aigua es vegi blanquinosa, s’ha de canviar (mínim, cinc vegades).
  • Després de treure tot el midó que es pugui, deixem l'arròs estès a una safata durant almenys una hora*.
  • Introduïm l'arròs a una olla amb la mateixa quantitat d’aigua que d'arròs. Ho removem abans de posar-lo al foc; després no podrà tornar a remoure’s.
  • Es posa a bullir a foc fort entre 4-5 minuts i després es posa baix entre 10-12 minuts.
  • A un cassó a part, barregem el vinagre d’arròs, el sucre i la sal i els posem a bullir fins que es dissolguin.
  • Anem tirant l’arròs a poc a poc, barrejant-lo de forma homogènia.
  • L’arròs es termina deixant-lo refredar. Si podeu donar-li aire fred, trigarà menys en estar llest.

Preparem l’interior

  • La tonyina fresca, prèviament congelada i descongelada després per poder preparar-la, es talla a trossets petits.
  • Es pela i es tallen la pinya i el cogombre a trossos de més o menys la mateixa mesura que la tonyina. Hem de tenir en compte que aquests ingredients aniran dins l’alga nori així que deuen ser bastant petits.

Muntar els makis

  • Necessitem utilitzar una estoreta o qualsevol utensili que ens permeti enrotllar el maki. Col·loquem l’alga nori a sobre.
  • Estenem l’arròs amb suavitat (us recomanem que us mulleu constantment les mans perquè no se us enganxin els grans) i emplenem la part interior amb la tonyina, la pinya i el cogombre. Afegim una mica de wasabi a la tonyina.
  • Després d’enrotllar la preparació amb l’ajuda de l’estoreta, tallem el rotllet a petits makis. Mullem el ganivet abans de cada tall per tenir més facilitat.
  • Amb una mica de soja i wasabi al gust, aquí teniu els makis de tonyina, pinya i cogombre preparats a casa!

NOTES

*Pots seguir amb les passes de preparació de la resta d’ingredients en aquest temps.
MÉS RECEPTES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Star Rating





The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.