Per començar, enfornarem el moniato durant 40 minuts a 180 graus fins que estigui tendre (el temps dependrà de la grandària del moniato i les característiques de cada forn).
Un cop el moniato s’ha refredat, li traiem la pell acuradament i el xafem amb una forquilla.
A continuació, afegim a la massa de moniato les ametlles crues mòltes i la ratlladura d’una llimona. Amb una forquilla barregem tota la massa fins que quedi ben uniforme. Important: no hem de remoure de manera excessiva, sinó, la massa s’estovarà i això complicarà la preparació dels panellets!
Amb la barreja preparada és el moment d’anar agafant trossets de la massa fent petites boles. Tot seguit, les passem per clara d’ou batuda i les cobrim amb pinyons.
Per acabar, col·loquem els panellets a la safata del forn i els pintem pel damunt amb rovell d’ou. Una vegada col·locats, els coem al forn a temperatura alta de 8 a 10 minuts.
Els deixem refredar i... Ja estan llestos per ser servits!