Deixem en remull la nyora la nit d’abans. A l’endemà s’haurà hidratat i podrem extreure la carn de la nyora, amb una cullereta.
Agafem el morter, afegim la llesca de pa torrat i l’esmicolem, afegim una mica de sal i la carn de la nyora, ho aixafem i ho barregem tot junt. Un cop esmicolat, afegim les ametlles torrades i ho seguim aixafant i barrejant tot fins a que quedi una massa homogènia.
Ara tenim que escalivar els tomàquet i els alls. Agafem els tomàquet i els hi fem dos talls per a poder extreure la pell amb més facilitat. Ho posem en una safata de forn i ho deixem coure uns 30-40min. Un cop cuits trèiem la pell.
Afegim en un bol de batedora, la massa que hem preparat en el morter, l’oli, els tomàquet i els alls escalivats, ho triturem tot fins a obtenir una massa homogènia.
NOTES
I llest per gaudir de la calçotada!! Això si! Poseu-vos un pitet a gaudir com la canalla! Bon profit!!