brownie de remolatxa
El brownie és un pa de pessic de xocolata amb nous que va néixer arran d’un accident culinari. L’any 1897 als Estats Units, un cuiner es va oblidar de posar llevat al pastís de xocolata que estava fet i com a resultat va obtenir el que avui en dia coneixem com a brownie. 
Si ja de per si el brownie és deliciós gràcies a la capa superior cruixent que el cobreix i al seu interior tan tendre, el brownie de remolatxa és encara millor! Aquest ingredient estrella li aporta una sucositat a la massa que no es pot aconseguir amb cap altre ingredient!
Temps De Preparació 30 minuts
Temps de cocció 25 minuts
Temps Total 55 minuts
Plat Postre
Racions 8 persones

Ingredients
  

  • 300 g Remolatxa cuita
  • 200 g Mantega
  • 250 g Xocolata negra per fondre
  • 3 Ous “M”
  • 200 g Sucre (preferiblement morè)
  • 60 g Farina de blat
  • 30 g Cacau en pols
  • 80 g Nous trossejades
  • 3 g Bicarbonat
  • Un pessic de sal

Instruccions
 

  • Comencem preescalfant el forn a 180°C i cobrint la base i els laterals d’un motlle quadrat de 23×23 cm amb mantega i farina. 
  • Triturem la remolatxa fins a obtenir un puré, el col·loquem sobre un colador i pressionem amb el dors d'una cullera perquè deixi anar el seu suc. Reservem.
  • Fonem la mantega juntament amb la xocolata al microones a cops de 30 segons, removent cada vegada perquè no se’ns cremi.
  • A continuació, amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques, batem els ous i el sucre fins a blanquejar i aconseguir que dupliquin el seu volum. Quan tinguem aquesta massa cremosa hi afegim la mescla de xocolata i mantega foses. Removem fins a integrar.
  • Tamisem la farina, el cacau en pols i el bicarbonat. Ho agreguem a la mescla anterior juntament amb el pessic de sal. Barregem amb una espàtula, amb moviments envolupants suaus, fins a obtenir una mescla homogènia.
  • Afegim el puré de remolatxa i les nous triturades a la mescla anterior. Removem.
  • Aboquem la mescla al motlle i l’enfornem, a mitjana altura, durant 25 minuts.
  • Una vegada cuit, retirem el motlle del forn i deixem temperar abans de consumir. És recomanable deixar-ho reposar 24 hores.
MÉS RECEPTES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Star Rating





The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.