
Encara que probablement heu conegut aquestes postres a les pel·lícules de Hollywood, l’apple pie és unes postres angleses. Hi ha documents històrics que es mostra com les colònies britàniques del segle XIV van portar aquest deliciós plat tant als Estats Units com a altres països.No et sorprendrà saber que, sent una recepta tradicional, hi hagi una gran quantitat de variacions tant en l’estructura del pastís com afegint nous ingredients. Aquest últim serà el cas d’aquesta recepta.La poma és, probablement, la fruita més comuna al nostre país. Per ser un producte produït tot l’any, és fàcil veure’l introduït a receptes de qualsevol estació. Existeixen moltes varietats diferents de poma: Golden, Gala, Fuji… Però, totes elles comparteixen les seves capacitats nutricionals a major o menor mesura. Aquesta fruita ajuda a eliminar toxines, estimula el suc gàstric i combat tota mena de malalties. Segur que haureu escoltat alguna vegada: “Una poma cada dia, de metge t’estalviaria”, deu ser veritat.Tot i això, aquesta recepta aconseguirà que mengeu encara més pomes a unes postres que aprofita la seva varietat més àcida i la combina amb la dolçor de la xocolata blanca. Aquí està el vostre capritx saludable!
Ingredients
- 3 o 4 pomes (depenent de la mida, si són una miqueta àcides millor)
- 1 ou M
- 20 g sucre (preferentment morè)
- 100 g nata de muntar
- 100 g xocolata blanca
- 60 g farina de rebosteria
- 1/4 culleradeta bicarbonat sòdic
- 1 llimona (extreure el suc al gust)
- mantega (per untar el motlle)
Instruccions
Preparem les pomes
- Pelem les pomes que utilitzarem, les descoratgem i les tallem a trossets totes elles. Us recomanem que les talleu a trossets petits, perquè s’homogeneïtzin amb la base del pastís.
- Quan hàgim acabat, posem a preescalfar el forn a 180º.
Preparem la base del pastís
- A una cassola posem la nata i la xocolata blanca a mig foc. No deixem de remoure en tot moment i, quan estigui quasi tota la xocolata dissolta, la retirem. Amb la calor residual es terminarà de fondre el que queda. Ho removem bé i es deixa temperar uns minuts.
- Quan estigui temperat, afegim l’ou prèviament batut, la farina i el bicarbonat i barregem molt bé. Aquí us recomanem que inclogueu el suc de llimona al vostre gust i el sucre morè.
- És el moment d’escollir el recipient. Tenint en compte les mesures, un que rondi per 34 cm x 11 cm seria perfecte. L’heu d’untar amb la mantega.
- Ja amb el motlle llest, tirem els trossets de poma tallats prèviament. Després d’escampar-los pel recipient, aboquem la barreja de xocolata blanca a sobre.
- Posem al forn entre 15 i 25 minuts a 180º. Per saber si està llesta, s’ha d’introduir un escuradents per una zona que no hi hagi poma, si està net significa que ja podem treure-la. Si és possible, serviu-la quan encara estigui calent. És deliciosa!