albergínies_parmesana
Les albergínies a la parmesana són popularment conegudes com a Melanzane alla parmigiana. Es tracta d'una recepta tradicional del sud d'Itàlia que té com a ingredients estrella les albergínies, el formatge parmesà, la mozzarella, la salsa de tomàquet i l'alfàbrega.
Tot i que l'elaboració d'aquest plat és una mica lenta, tots els preparatius valen la pena per gaudir del seu exquisit sabor i de tots els beneficis que aporta la verdura protagonista d'aquest plat al nostre organisme.  
L'albergínia és una de les verdures menys consumides, encara que té grans beneficis per al nostre cos i salut. Afavoreix l'eliminació de substàncies indesitjables de l'organisme, ajuda amb el control de la tensió arterial i afavoreix els processos digestius.
Encara que no siguis un gran amant de les albergínies, aquesta recepta conquistarà el teu paladar i beneficiarà a la teva salut!
Temps De Preparació 40 minuts
Temps de cocció 25 minuts
Temps Total 1 h 5 minuts
Plat Plat principal
Cuina Italiana
Racions 4 persones

Ingredients
  

  • 3 albergínies mitjanes (500g aproximadament)
  • 1 ceba petita (75g aproximadament)
  • 800 g de tomàquets pelats de llauna
  • 300 g de mozzarella de búfala
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
  • 2 ous
  • Farina
  • Alfàbrega fresca
  • Orenga
  • Pebre
  • Sal

Instruccions
 

Preparem les albergínies

  • Tallem les albergínies al llarg en rodanxes de mig centímetre aproximadament. Un cop tallades, les posem en un colador i empolvorem sal grossa a cada capa. Les deixem reposar entre 30 minuts i 1 hora. 
  • Mentrestant, preparem el tomàquet fregit a l'estil napolità.

Preparem la salsa de tomàquet

  • En una paella posem un parell de cullerades d'oli d'oliva juntament amb la ceba tallada molt petita. La fregim fins que quedi tova i amb un color gairebé transparent. 
  • Afegim els tomàquets en llauna, el líquid de conserva i algunes fulles d'alfàbrega. Cuinem els tomàquets uns 15-20 minuts, a foc mitjà, desfent-los a poc a poc amb una forquilla.
  • Afegim orenga, sal i pebre al gust. Reservem.

Passat el temps de repòs

  • Esbandim les albergínies amb aigua i les assequem bé amb paper de cuina.
  • Passem les rodanxes d'albergínia per ou batut i farina, les fregim per tots dos costats en abundant oli d'oliva i deixem que es daurin lleugerament.
  • Les traiem de l'oli i les escorrem sobre paper de cuina per absorbir l'oli restant.

Muntem i enfornem

  • Preescalfem el forn a 180°C.
  • Comencem el muntatge estenent un cullerot de salsa de tomàquet a la base d'una font de forn.
  • Continuem posant una capa d'albergínies fregides, distribuint-les de manera que no quedin buits.
  • Afegim un altre cullerot de salsa de tomàquet sobre les albergínies i empolvorem formatge parmesà ratllat. Posem abundant formatge mozzarella i tornem a cobrir amb una capa d'albergínies fregides.
  • Seguim aquest procés fins a tenir entre 3 i 4 capes d'albergínies, acabant amb una capa de salsa de tomàquet i empolvorant formatge parmesà ratllat i una mica de mozzarella.
  • Enfornem a 180°C durant uns 25 minuts.
  • Una vegada llesta, la traiem del forn i deixem refredar durant 15 minuts abans de tallar i gaudir.
MÉS RECEPTES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Star Rating