caldodeverdurasycarne
En els mesos més freds de l’any, els plats calents són les elaboracions més apetibles pels diferents àpats del dia com els dinars i sopars. Per entrar en calor, avui, us proposem una recepta de brou de verdures i carn, aliments rics en vitamines i minerals. A més, és un plat fàcil de digerir, sa i molt saciant. 
Pel que fa a la base vegetal del brou, les verdures i hortalisses escollides per l’elaboració són el nap, l’api, la col, la xirivia, la patata i la pastanaga, aliments rics en vitamines, fibra, calci i potassi. Totes elles aportaran propietats depuratives i digestives, vitamines, sabor i consistència al brou. 
Però, abans de començar, us fem arribar tres consells. En primer lloc, serà necessària una mica de paciència, ja que és molt important respectar els minuts de cocció per aconseguir un bon brou. En segon lloc, eviteu escalfar l’aigua de l’olla abans d’introduir els primers aliments. I, per últim, utilitzeu sempre ingredients de qualitat! 
Preneu nota, comencem! 
Temps Total 4 hores
Plat Plat principal

Ingredients
  

  • 4 pastanagues 
  • 1 xirivia
  • 1 nap
  • 1/4 col
  • 3 branques d'api
  • 2 patates
  • 1 grapat de cigrons
  • 1 os de genoll de vedella
  • 1 tros de carn de vedella
  • 1 os de pernil
  • 1 peu de porc
  • 1 carcassa de gall dindi
  • 1/4 gallina
  • sal
  • aigua

Instruccions
 

  • Abans de començar la recepta, recordem que hem de deixar en remull els cigrons un dia abans de dur a terme l’elaboració. D’aquesta manera, reduirem el temps de cocció i afavorirem la digestió. 
  • En primer lloc, és imprescindible netejar tota la carn. Tot seguit, omplim una olla gran amb aigua a temperatura ambient fins a omplir les 4/5 parts del recipient. Afegim tota la carn en fred i, a continuació, és el moment d’encendre el foc (a foc mitjà). Ho deixem una hora bullint mentre anem remenant i desgreixant el brou.
  • Netegem i tallem les verdures i, per altra banda, afegim a l’olla els cigrons que estaven en remull. Seguim remenant i esperem una hora més.  
  • Tot seguit és el moment d’incorporar la base vegetal. Incorporem la xirivia, el nap, la col, les pastanagues i les branques d’api prèviament netejades i tallades. Deixem que el brou segueixi coent una hora i trenta minuts més. 
  • En últim lloc, afegim les patates i la sal al gust i en només trenta minuts més tindrem el brou de verdures i carn llest! 

NOTES

L’olla sempre ha d’estar plena (4/5 parts). Aneu afegint aigua quan veieu que no n’hi ha!
MÉS RECEPTES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Star Rating