
Avui us proposem una recepta de canelons, un plat de pasta d’origen italià molt utilitzat a la gastronomia catalana. En aquesta recepta, el producte estrella seran els espinacs, una verdura que destaca per les grans quantitats de fibra, vitamina i minerals. Caracteritzats per ser uns cilindres de pasta farcits de carn, peix o vegetals, els canelons són un àpat ideal per diumenges o dies assenyalats. En la gastronomia catalana, prenen un paper molt rellevant la diada que ve després de Nadal, la celebració de Sant Esteve. En aquest dia, el primer plat característic són els canelons i, el segon, el pollastre farcito tall de rodó. Normalment s’elaboren els canelons tradicionals, és a dir, aquells farcits amb carn rostida amorosida amb ceba, alls i beixamel. Tot i això, és molt interessant provar també diferents versions del caneló, entre les quals destaquem els canelons de bolets, marisc, peix, verdures o inclús fruites. Comencem la recepta!
Ingredients
Pels canelons:
- 16 làmines de pasta de caneló
- 650 g d’espinacs
- 50 g mantega
- sal i pebre al gust
- nou moscada al gust
- 100 g de pinyons
- 75 g formatge ratllat
Per la beixamel:
- 50 g de mantega
- 40 g de farina
- 1/2 litre de llet
- sal i pebre al gust
- nou moscada al gust
Instruccions
- Per començar, bullim les làmines dels canelons en aigua amb sal durant el temps que indiqui el fabricant de la pasta. Una vegada passat el temps indicat, refresquem les làmines amb aigua freda per a, posteriorment, escórrer-les i estendre-les en un drap de cuina.
- Seguidament, netegem les fulles dels espinacs per després afegir-les en una cassola amb aigua. Cinc minuts més tard, piquem les fulles i les reservem.
- A continuació, saltegem breument els pinyons en una paella.
- Una vegada els espinacs estan cuits i escorreguts, els passem per la paella on tenim els pinyols i afegim la mantega, sal i pebre al gust. Removem durant 3 minuts.
- Fora del foc hi afegim el formatge ratllat i la nou moscada al gust. Ho barregem bé.
- Quan ho tenim tot ben barrejat, col·loquem una cullerada de pasta d’espinacs a cada peça de pasta. Ho enrotllem fins a formar un cilindre.
- Per la salsa beixamel fonem la mantega i incorporem lafarina. Tot seguit, anem afegint la llet a poc a poc i removent constantmentamb un batedor. Assaonem amb sal, pebre i nou moscada al gust i barregem a foclent durant 15-20 minuts.
- Per acabar la recepta, estenem en una safata una lleugera capa de beixamel. A sobre, hi col·loquem els canelons i afegim la salsa beixamel restant. Empolvorem formatge ratllat i uns daus de mantega. I, finalment, introduïm la safata amb els canelons al forn pre-escalfat durant uns 15 minuts.
Good article.