Els protagonistes destacats de la Castanyada
La Castanyada es una festa popular tradicional de casa nostra que es celebra la nit del 31 d’octubre coincidint amb la festivitat de Tots Sants i les castanyes torrades , els moniatos cuits i els panellets en son els protagonistes de l’apat.
La Castanyada es una festa popular tradicional de casa nostra que es celebra la nit del 31 d’octubre coincidint amb la festivitat de Tots Sants i les castanyes torrades , els moniatos cuits i els panellets en son els protagonistes de l’apat.
La Castanyada es una festa popular tradicional de casa nostra que es celebra la nit del 31 d’octubre coincidint amb la festivitat de Tots Sants i les castanyes torrades , els moniatos cuits i els panellets en son els protagonistes de l’apat.
La castanya
La castanya és el fruit del castanyer. És un fruit sec cobert per una closca espinosa que hi conté de 2 a 3 fruits. Les castanyes son de mida petita, pell llisa i brillant i de color marró que cobreix una polpa dura i consistent de color beix.
La castanya és el fruit del castanyer. És un fruit sec cobert per una closca espinosa que hi conté de 2 a 3 fruits. Les castanyes son de mida petita, pell llisa i brillant i de color marró que cobreix una polpa dura i consistent de color beix.
La castanya és el fruit del castanyer. És un fruit sec cobert per una closca espinosa que hi conté de 2 a 3 fruits. Les castanyes son de mida petita, pell llisa i brillant i de color marró que cobreix una polpa dura i consistent de color beix.
La castanya es considera un fruit sec i es diferència de la resta per una composició nutricional similar a la del cereal. El seu component principal són els hidrats de carboni i conté moltes menys proteïnes i greixos que la resta de fruits secs.
La castanya es considera un fruit sec i es diferència de la resta per una composició nutricional similar a la del cereal. El seu component principal són els hidrats de carboni i conté moltes menys proteïnes i greixos que la resta de fruits secs.
La castanya es considera un fruit sec i es diferència de la resta per una composició nutricional similar a la del cereal. El seu component principal són els hidrats de carboni i conté moltes menys proteïnes i greixos que la resta de fruits secs.
De la seva composició hi destaquem les vitamines, els antioxidants, l’àcid fòlic, el potassi, el magnesi i el calci. La castanya es considera un aliment saciant i energètic amb un baix contingut calòric. Contribueix en el bon funcionament del sistema neuromuscular, té un efecte cardioprotector, ajuden a mantenir un bon transit intestinal i a millorar l’anèmia i el cansament.
La Castanya, la podem consumir en cru, al forn, cuites al foc, bullida, en purés, guisada i en moltes receptes dolces.
La Castanya, la podem consumir en cru, al forn, cuites al foc, bullida, en purés, guisada i en moltes receptes dolces.
La Castanya, la podem consumir en cru, al forn, cuites al foc, bullida, en purés, guisada i en moltes receptes dolces.
La Castanya és un fruit molt característic de la tardor i a Catalunya dona nom i protagonisme a una de les festes populars més tradicionals que es celebra la nit del 31 d’octubre.
El Moniato
El moniato és un tubercle de forma allargada, de pell fina, de polpa espessa i taronja. Molt semblant a la patata. La seva textura suau i sabor lleugerament dolç que combina perfectament amb els sabors salats.
El moniato és un aliment amb propietats nutritives molt interessants, ric en vitamina A, B9 i gràcies al seu color ataronjat, conté gran quantitats de vitamina E. El moniato ens ajuda a desintoxicar el fetge, protegeix la nostra pell i la vista i té un efecte hidratant que millora el funcionament del nostre sistema digestiu.
El moniato és un aliment amb propietats nutritives molt interessants, ric en vitamina A, B9 i gràcies al seu color ataronjat, conté gran quantitats de vitamina E. El moniato ens ajuda a desintoxicar el fetge, protegeix la nostra pell i la vista i té un efecte hidratant que millora el funcionament del nostre sistema digestiu.
El moniato és un aliment amb propietats nutritives molt interessants, ric en vitamina A, B9 i gràcies al seu color ataronjat, conté gran quantitats de vitamina E. El moniato ens ajuda a desintoxicar el fetge, protegeix la nostra pell i la vista i té un efecte hidratant que millora el funcionament del nostre sistema digestiu.
Tradicionalment al seu consum estava associat a la celebració de la castanyada, però a l’actualitat s’ha convertit en un aliment molt versàtil que es consumeix tot l’any.
Tradicionalment al seu consum estava associat a la celebració de la castanyada, però a l’actualitat s’ha convertit en un aliment molt versàtil que es consumeix tot l’any.
Tradicionalment al seu consum estava associat a la celebració de la castanyada, però a l’actualitat s’ha convertit en un aliment molt versàtil que es consumeix tot l’any.
El podem menjar bullit, al forn, fregit , i es un complement i acompanyament perfecte per a molts dels nostres plats i un ingredient molt utilitzat per la rebosteria i per fer tot tipus de receptes dolces.
El podem menjar bullit, al forn, fregit , i es un complement i acompanyament perfecte per a molts dels nostres plats i un ingredient molt utilitzat per la rebosteria i per fer tot tipus de receptes dolces.
El podem menjar bullit, al forn, fregit , i es un complement i acompanyament perfecte per a molts dels nostres plats i un ingredient molt utilitzat per la rebosteria i per fer tot tipus de receptes dolces.