Superverd -
Tant a l’hivern com a l’estiu, les cremes de verdura són un plat senzill i molt nutritiu que sempre ve de gust. Són receptes ideals per evitar el desaprofitament alimentari, ja que podem utilitzar aquelles verdures que tenim a la nevera i amb les que no sabem ben bé què fer. 
Aquesta crema de pastanaga a l’estil asiàtic és molt fàcil de preparar i el resultat és espectacular. La pastanaga té un punt de dolçor que, combinat amb l’acidesa del iogurt i el característic sabor del coco, fa que ens quedi una crema deliciosa i única. 
Gràcies a la versatilitat d’aquesta recepta, en podem fer moltes variants. La podem servir freda, calenta, amb gingebre, nou moscada… Nosaltres us proposem una versió a l’estil asiàtic, però no dubteu en fer les vostres pròpies versions! 
Temps De Preparació 15 minuts
Cuinar Temps 30 minuts
Temps Total 45 minuts
Plat Plat principal, Sopa
Racions 4 persones

Ingredients
  

  • 1 kg Pastanaga pelada
  • 75 gr Ceba (aproximadament una ceba mitjana)
  • 200 ml Crema de coco
  • 200 gr Iogurt grec natural
  • 1,5 L Brou de verdures o aigua
  • 1 cullerada de cafè Cardamom en pols
  • 1 cullerada de cafè Gingebre en pols  en pols
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Instruccions
 

  • Comencem posant a escalfar un bon raig d’oli d’oliva en una olla gran. Mentrestant, pelem la ceba i la tallem en juliana*. 
  • Quan l’oli estigui calent, afegim la ceba tallada i un pessic de sal. L’ofeguem a foc mitjà durant 4-5 minuts sense que arribi a daurar-se. Afegim el cardamom i el gingebre i deixem que s’ofeguin durant aproximadament 2 minuts.
  • Tallem la pastanaga en rodanxes (ni molt gruixudes ni molt fines) i l’afegim a l’olla. L’ofeguem durant 6-7 minuts fins que agafi un to daurat molt subtil. 
  • Afegim l’aigua o el brou de verdures, ho tapem i deixem que bulli. Deixem que bulli durant 10-15 minuts a foc baix, fins que la pastanaga estigui tova.
  • Colem la ceba i la pastanaga reservant el brou en un bol a part. Posem les verdures al got de la batedora o al robot de cuina, afegim la crema de coco i una petita part del brou de verdures. Triturem fins que ens quedi una massa homogènia. Segurament al principi ens quedarà una mica espessa, anem afegint brou de verdures a poc a poc fins aconseguir la textura desitjada.
  • Tastem i rectifiquem amb sal i pebre fins que estigui al gust. 
  • Servim en bols i decorem amb coco deshidratat, llavors, herbes fresques, fruits secs o, fins i tot, una mica de iogurt.

NOTES

*Tallar en juliana: Tècnica culinària que consisteix a tallar les verdures en fines tires.
MÉS RECEPTES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Star Rating