
A tots ens ve de gust donar-nos algun capritx de tant en tant i, normalment, no són els plats més saludables els que se'ns antullen. Per això avui us presentem una recepta que fa temps que triomfa a les xarxes: una pizza amb base de coliflor, una recepta lowcarb i sense gluten molt fàcil de preparar.Aquesta recepta presenta una forma molt senzilla d'incloure verdures a la teva alimentació i a la dels teus fills. A més, si prefereixes altres verdures, pots substituir la coliflor per carbassó, bròquil, pastanaga… Qualsevol verdura serà una gran alternativa per a una massa de pizza més sana que la tradicional.
Ingredients
- 170 g coliflor
- 1 ou L
- 10 g avellana mòlta o un altre fruit sec
- 1 cullerada orenga
- Sal
Instruccions
- Preescalfem el forn a 180°C i preparem una safata amb paper de forn o una làmina de silicona.
- Tallem els rams de la coliflor fins a tenir aproximadament 170 g. Els rentem i escorrem bé.
- Triturem la coliflor amb una picadora o un processador d'aliments fins a obtenir una textura semblant a la del cuscús.
- Fiquem la coliflor 5 minuts en el microones. La traiem i la posem en un drap de cuina net. Estrenyem amb força per treure tota l'aigua de la coliflor.
- Posem en un recipient tots els ingredients: la coliflor, l'ou, l'avellana mòlta, la sal i l'orenga. Barregem molt bé fins a tenir una massa homogènia (ha d'estar humida, però ha de ser mal·leable).
- Estenem la massa a la safata (coberta amb una làmina de silicona) amb l'ajuda d'una espàtula. Li donem la forma que vulguem deixant-la amb un gruix de 5 mm, aproximadament.
- Enfornem uns 20 minuts o fins que es dauri i estigui seca al tacte.
- Deixem que es refredi una mica i estenem els ingredients que vulguem. Nosaltres li hem posat una base de tomàquet triturat, ruca, pernil serrà i formatge Edam, una autèntica delícia!