Per gaudir d’una bona calçotada necessitem els calçots a la brasa o al forn i una bona salsa de calçots! Pren nota nosaltres et donem la recepta!!
Equipament
- 1 Morter
- 1 Mà de morter
- 1 Safata pel forn
- 1 Cullereta
- 1 Batedora
- 1 got de batadora
Ingredients
- 1 unitat nyora (la carn)
- 4 unitats tomàquets madurs
- 1 cap d’all sec
- 1 llesca pa torrat de pagès de 1/2 kg
- 1 got d’oli d’oliva extra
- 150 g ametlles torrades (sense pell)
- Sal
Instruccions
- Deixem en remull la nyora la nit d’abans. A l’endemà s’haurà hidratat i podrem extreure la carn de la nyora, amb una cullereta.
- Agafem el morter, afegim la llesca de pa torrat i l’esmicolem, afegim una mica de sal i la carn de la nyora, ho aixafem i ho barregem tot junt. Un cop esmicolat, afegim les ametlles torrades i ho seguim aixafant i barrejant tot fins a que quedi una massa homogènia.
- Ara tenim que escalivar els tomàquet i els alls. Agafem els tomàquet i els hi fem dos talls per a poder extreure la pell amb més facilitat. Ho posem en una safata de forn i ho deixem coure uns 30-40min. Un cop cuits trèiem la pell.
- Afegim en un bol de batedora, la massa que hem preparat en el morter, l’oli, els tomàquet i els alls escalivats, ho triturem tot fins a obtenir una massa homogènia.
NOTES
I llest per gaudir de la calçotada!! Això si! Poseu-vos un pitet a gaudir com la canalla!
Bon profit!!
Bon profit!!