recepta salsa calçots superverd
Per gaudir d’una bona calçotada necessitem els calçots a la brasa o al forn i una bona salsa de calçots! Pren nota nosaltres et donem la recepta!!
Temps De Preparació 20 minuts
Temps de cocció 40 minuts
Temps Total 1 hora
Plat Salsa
Cuina catalunya
Racions 4 persones

Equipament

  • 1 Morter
  • 1 Mà de morter
  • 1 Safata pel forn
  • 1 Cullereta
  • 1 Batedora
  • 1 got de batadora

Ingredients
  

  • 1 unitat nyora (la carn)
  • 4 unitats tomàquets madurs
  • 1 cap d’all sec
  • 1 llesca pa torrat de pagès de 1/2 kg
  • 1 got d’oli d’oliva extra
  • 150 g ametlles torrades (sense pell)
  • Sal

Instruccions
 

  • Deixem en remull la nyora la nit d’abans. A l’endemà s’haurà hidratat i podrem extreure la carn de la nyora, amb una cullereta.
  • Agafem el morter, afegim la llesca de pa torrat i l’esmicolem, afegim una mica de sal i la carn de la nyora, ho aixafem i ho barregem tot junt. Un cop esmicolat, afegim les ametlles torrades i ho seguim aixafant i barrejant tot fins a que quedi una massa homogènia.
  • Ara tenim que escalivar els tomàquet i els alls. Agafem els tomàquet i els hi fem dos talls per a poder extreure la pell amb més facilitat. Ho posem en una safata de forn i ho deixem coure uns 30-40min. Un cop cuits trèiem la pell.
  • Afegim en un bol de batedora, la massa que hem preparat en el morter, l’oli, els tomàquet i els alls escalivats, ho triturem tot fins a obtenir una massa homogènia.

NOTES

I llest per gaudir de la calçotada!! Això si! Poseu-vos un pitet a gaudir com la canalla!
Bon profit!!
MÉS RECEPTES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Star Rating





The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.