panellets-boniato
Amb la caiguda de les fulles arriba una de les celebracions més tradicionals de Catalunya, la Castanyada al dia de Tots Sants. I com diu el refrany català, “per Tots Sants, castanyes i panellets!”. Aquests últims són, sense dubte, un dels productes estrella de finals d’octubre.
 Els panellets són un dolç tradicional de Catalunya, València i les Illes Balears. La base més característica i originària d’aquest dolç és aquella en la que es barreja ametlles crues mòltes i sucre. Però, amb els anys, la recepta ha anat evolucionant introduint a la massa tubercles com ara la patata o el moniato.
Per celebrar la Castanyada, proposem una recepta de panellets amb un producte de temporada caracteritzat per un alt contingut nutritiu i provitamina A: el moniato (també conegut com a batata).
Pren nota, comencem!
Temps Total 1 h 30 minuts
Plat Postre
Racions 30 unitats

Ingredients
  

  • 250 g moniato
  • 250 g ametlles crues
  • 150 g sucre
  • 75 g pinyons
  • 1 ou
  • 1 llimona

Instruccions
 

  • Per començar, enfornarem el moniato durant 40 minuts a 180 graus fins que estigui tendre (el temps dependrà de la grandària del moniato i les característiques de cada forn).
  • Un cop el moniato s’ha refredat, li traiem la pell acuradament i el xafem amb una forquilla.
  • A continuació, afegim a la massa de moniato les ametlles crues mòltes i la ratlladura d’una llimona. Amb una forquilla barregem tota la massa fins que quedi ben uniforme. Important: no hem de remoure de manera excessiva, sinó, la massa s’estovarà i això complicarà la preparació dels panellets!
  • Amb la barreja preparada és el moment d’anar agafant trossets de la massa fent petites boles. Tot seguit, les passem per clara d’ou batuda i les cobrim amb pinyons.
  • Per acabar, col·loquem els panellets a la safata del forn i els pintem pel damunt amb rovell d’ou. Una vegada col·locats, els coem al forn a temperatura alta de 8 a 10 minuts.
  • Els deixem refredar i… Ja estan llestos per ser servits!
MÉS RECEPTES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Star Rating





The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.