panellets-boniato
Amb la caiguda de les fulles arriba una de les celebracions més tradicionals de Catalunya, la Castanyada al dia de Tots Sants. I com diu el refrany català, “per Tots Sants, castanyes i panellets!”. Aquests últims són, sense dubte, un dels productes estrella de finals d’octubre.
 Els panellets són un dolç tradicional de Catalunya, València i les Illes Balears. La base més característica i originària d’aquest dolç és aquella en la que es barreja ametlles crues mòltes i sucre. Però, amb els anys, la recepta ha anat evolucionant introduint a la massa tubercles com ara la patata o el moniato.
Per celebrar la Castanyada, proposem una recepta de panellets amb un producte de temporada caracteritzat per un alt contingut nutritiu i provitamina A: el moniato (també conegut com a batata).
Pren nota, comencem!
Temps Total 1 h 30 minuts
Plat Postre
Racions 30 unitats

Ingredients
  

  • 250 g moniato
  • 250 g ametlles crues
  • 150 g sucre
  • 75 g pinyons
  • 1 ou
  • 1 llimona

Instruccions
 

  • Per començar, enfornarem el moniato durant 40 minuts a 180 graus fins que estigui tendre (el temps dependrà de la grandària del moniato i les característiques de cada forn).
  • Un cop el moniato s’ha refredat, li traiem la pell acuradament i el xafem amb una forquilla.
  • A continuació, afegim a la massa de moniato les ametlles crues mòltes i la ratlladura d’una llimona. Amb una forquilla barregem tota la massa fins que quedi ben uniforme. Important: no hem de remoure de manera excessiva, sinó, la massa s’estovarà i això complicarà la preparació dels panellets!
  • Amb la barreja preparada és el moment d’anar agafant trossets de la massa fent petites boles. Tot seguit, les passem per clara d’ou batuda i les cobrim amb pinyons.
  • Per acabar, col·loquem els panellets a la safata del forn i els pintem pel damunt amb rovell d’ou. Una vegada col·locats, els coem al forn a temperatura alta de 8 a 10 minuts.
  • Els deixem refredar i… Ja estan llestos per ser servits!
MÉS RECEPTES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Star Rating