La Castanyada ja és aquí! I a Superverd ja tenim les nostres botigues plenes de castanyes i moniatos! A més, com ens apassiona aquesta festa tan tradicional de casa nostra, avui us donem la recepta tradicional per a fer panellets.
Ingredients
- 500 g ametlla en pols
- 500 g sucre
- 250 g patata cuita (o moniato al forn)
- pell ratllada d'una llimona
- 2 unitats ous
- 150 g pinyons
- 150 g ametlla micada
- 125 g coco ratllat
Instruccions
- Bullir la patata amb pell, (en cas de fer servir el moniato, coure el moniato al forn), treure-li la pell, i xafar-ho amb una forquilla , deixar-ho refredar.
- A continuació barrejar la massa amb el sucre, l'ametlla en pols i la ratlladura de pell de llimona.
- Separa el rovell de dos ous de les clares, reserva aquestes i aboca els rovells a la barreja anterior remenant per a què es barregin tots els ingredients.
- Posar en platets i per separat l'ametlla picada, els pinyons i un terç del coco.
- Panellets de pinyons: Agafem una tercera part de la massa i fem boletes i les mullem amb la clara d’ou i la arrebossem amb els pinyons.
- Panellets d’ametlla picada: Agafem una tercera part de la massa i fem boletes i les mullem amb la clara d’ou i la arrebossem amb les ametlles picades.
- Panellets de coco ratllat: Agafem una tercera part de la massa i ho barregem amb el coco ratllat.
- Un cop ja tinguemtots els panellets els col·locarem en una plata del forn, pinzella lasuperfície de tots els panellets excepte els de coco, amb el rovell d’ou i jaestan llestos per coure durant 10-12 minuts al forn a 170ºC, aneu controlantper retirar-los quan s'hagin daurat.
- I a gaudir de la Castanyada