Recepta tradicional panellets Superverd
La Castanyada ja és aquí! I a Superverd ja tenim les nostres botigues plenes de castanyes i moniatos! A més, com ens apassiona aquesta festa tan tradicional de casa nostra, avui us donem la recepta tradicional per a fer panellets.

Ingredients
  

  • 500 g ametlla en pols
  • 500 g sucre
  • 250 g patata cuita (o moniato al forn)
  • pell ratllada d'una llimona
  • 2 unitats ous
  • 150 g pinyons
  • 150 g ametlla micada
  • 125 g coco ratllat

Instruccions
 

  • Bullir la patata amb pell, (en cas de fer servir el moniato, coure el moniato al forn), treure-li la pell, i xafar-ho amb una forquilla , deixar-ho refredar.
  • A continuació barrejar la massa amb el sucre, l'ametlla en pols i la ratlladura de pell de llimona.
  • Separa el rovell de dos ous de les clares, reserva aquestes i aboca els rovells a la barreja anterior remenant per a què es barregin tots els ingredients.
  • Posar en platets i per separat l'ametlla picada, els pinyons i un terç del coco.
  • Panellets de pinyons:
    Agafem una tercera part de la massa i fem boletes i les mullem amb la clara d’ou i la arrebossem amb els pinyons.
  • Panellets d’ametlla picada:
    Agafem una tercera part de la massa i fem boletes i les mullem amb la clara d’ou i la arrebossem amb les ametlles picades.
  • Panellets de coco ratllat:
    Agafem una tercera part de la massa i ho barregem amb el coco ratllat.
  • Un cop ja tinguemtots els panellets els col·locarem en una plata del forn, pinzella lasuperfície de tots els panellets excepte els de coco, amb el rovell d’ou i jaestan llestos per coure durant 10-12 minuts al forn a 170ºC, aneu controlantper retirar-los quan s'hagin daurat.
  • I a gaudir de la Castanyada
MÉS RECEPTES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Star Rating